Våra däckleverantörer

Interwheel levererar premiumdäck i såväl sommar- som i vinterutföranden. Dessa däck kommer från Pirelli, Goodyear/Dunlop, Michelin, Nokian och Continental. I valuelinesegmentet levererar vi Formula och i budget Imperial och Sunwide.

Pirelli Logo

Pirelli - Power is nothing without control

Företaget fokuserar främst på högprestanda-segmenten som karakteriseras av framstående teknologi och hög prestanda. I dessa segment har Pirelli skapat sig en ledarposition både gällande bil- och motorcykeldäck. Med hjälp av sin tekniska expertis har Pirelli Tyre skapat samarbeten med världens ledande bil- och motorcykeltillverkare.

Goodyear

Goodyear - Safety together

En av världens största och äldsta däckproducenter, tog sitt namn som hyllning till Charles Goodyear som uppfann vulkaniseringsprocessen, grundades i Ohio, USA 1898. Kärnvärden i varumärket kännetecknas av Innovation och säkerhet. Exempel på detta är det punkteringssäkra däcket, RunOnFlat ­ en revolution i däckhistorien, det första hjulet på månen. Goodyear är också alla tiders vinnare i Formel 1. ­ Mer än 350 segrar!

MICHELIN - A BETTER WAY FORWARD

Michelins mission är att bidra till att förbättra hållbara transporter genom att utveckla, tillverka och sälja däck till alla typer av fordon. Michelin publicerar också rese-, hotell- och restaurangguider och kartor samt elektroniska resetjänster på ViaMichelin.com. Michelins huvudkontor ligger i Clermont-Ferrand i Frankrike. Michelin sysselsätter 111 200 människor i mer än 170 länder, varav ca 300 i Norden.

 

Nokian

Nokian - specialist på nordiska förhållanden

Kunskapen och specialkompetensen om nordiska förhållanden är grunden för produktutvecklingen: Produkter som ger mervärde för kunder och konsumenter. Norden är huvudmarknaden.

 

Continental

Continental - arriving safely and comfortably

Ett tyskt teknikföretag som är marknadsledare i Europa. Continental tillhör världens ledande komponentleverantörer till fordonsindustrin.